OPAS: Google My Business

Mutta miksi juuri tässä asiassa kannattaa olla kartalla? (😉) GMB:n ylläpitäminen on edullinen kilpailuetu verrattaessa kilpailevaan toimintaan. Palveluita tai tuotteita tarjoavat yritykset listautuvat kätevästi Googlen avulla yhdeksi sarakkeeksi. Hyvin ylläpidetty toimipiste erottuu edukseen.

Googlessa tehtävät nollahaut nousevat koko ajan, mikä tarkoittaa sitä, että tiedonhakija ei poistu koskaan Googlen hakunäkymästä. Eikö olisikin hienoa vallata tämä tilanne? Voi olla, että Googlen My Business on ainoa asiakaskohtaaminen. Ei se monella tuhannella eurolla teetetty kotisivu, vaan tämä Googlen ilmaiseksi tarjoama listauspalvelu.

Kolmas ja tärkein asia on mahdollisuus tavoittaa potentiaalinen asiakas toimipisteen lähellä. Google arvottaa laadukasta tietoa paikallisuuden ja relevanttiuden lisäksi tietoa. Ja siihen sinulla on mahdollisuus vaikuttaa. Lisää kaikki mahdollinen kiinnostava tiedonjyvänen GMB:n sarakkeisiin, ja pidä huolta että tiedot ovat ajantasalla.

Kuinka lisään yritykseni Googlen kartalle

 1. Luo tai valloita jo lisätty paikka Googlelta. Tarvitset Google Business-tilin tähän. Tähän on olemassa monipuoliset ohjeet.
 2. Täytä jokaikinen kohta. Siis aivan jokainen. Kiinnitä erityistä huomiota yrityksen kategoriaan, sillä Google ehdottaa kategorian mukaan yrityksiä.
 3. Kiinnitä erityistä huomiota toimialasi erikoisuuksiin. Näitä ovat esimerkiksi ravintolalle menu ja pöytävaraukset.
 4. Yritykseltä. Tähän kannattaa keskittyä. Tämä kohta on yksittäisistä paikoista se, jossa pystyt kirjoittaa henkilökohtaisesti tervehdykset ja kuvaukset uudelle asiakkaalle. Kaikki muut GMB-tiedot ovat enemmän tai vähemmän listaustietoja ja faktoja.
 5. Lisää kuvia! Paljon kuvia. Googlen paikkalistauksissa näkyy aivan liian paljon Google Maps-katuesikatselukuvia. On myös kuultu, että oikeaan paikkaan osoittavat paikkatiedot kuvissa nostavat paikan osakkeita Googlen silmissä.
 6. Lisää tuotteita ja palveluita. Kerro ihmeessä mitä kaikkia palveluita ja tuotteita tarjoat.

Google Maps markkinoititoimistot
Yksi näistä markkinointitoimistoista on lisännyt kuvia.

Hyvä. Sitten varmistetaan, että yrityksesi pysyy relevanttina tulevaisuudessakin.

Miten ylläpidetään hyvää Google My Business- tiliä

 1. Pyydä arvosteluja. Hyvä arvostelu on kultaakin arvokkaampi online-maailmassa.
  Lähetä jo käyneille asiakkaille sähköposti, jossa pyydät arvostelua. Tee siitä automaatio ja tee helpoksi arvostelun jättäminen juuri käyneille asiakkaille.
 2. Älä jaa ajankohtaisia asioita pelkästään Facebookiin tai Instagramiin. Jaa ne myös Google Business profiilin kautta! Riippuen toimialastasi, päivityksesi saattaa näkyä monille tuhansille silmäpareille! Tälläistä näkyvyyttä et saa muista palveluista.
 3. Ole aktiivinen. Vastaa asiakkaittesi kysymyksiin ja arvosteluihin.

Unottu päivitysmahdollisuus.

Toivottavasti näillä ohjeilla saat palveltua tulevia asiakkaita paremmin tässä vähän käytetyssä kanavassa. Ja ai niin tietenkin. Jos tämä kirjoitus auttoi sinua, arvostaisimme jos kävisit arvostelemassa Markkinointitoimisto Julkee x Lempeen Google Mapsissa. 😉💕

Tunti asiaa™

Varaa tunti asiantuntijamme kanssa ja pääset liikkeelle saman tien ilman muodollisuuksia. Palvelun hinta 135 € (sis. alv 24)
joona_jxl_tulokset