Sähköposti­markkinointi ja uutiskirjeet – Kuinka erottua kilpailusta?

Asiantuntijat selaavat puhelimia

Sähköpostimarkkinointi on parhaimmillaan yksi tehokkaimmista tavoista markkinoida yritystäsi tai brändiäsi. Se on edullinen ja helppo toteuttaa, ja se tavoittaa laajan yleisön nopeasti, mutta miten varmistaa, että viestit erottuvat massasta ja houkuttelevat potentiaalisten asiakkaiden huomion? Tässä artikkelissa keskitymme juuri tähän kysymykseen ja korostamme, miksi kiinnostava ja eksklusiivinen sisältö on tärkein menestystekijä sähköpostimarkkinoinnissa.

Miksi sisältö on niin tärkeää

Kun suunnittelet uutiskirjettä tai sähköpostimarkkinointia, on tärkeää muistaa, että vastaanottajasi ovat todennäköisesti jo saaneet useita samankaltaisia viestejä muilta yrityksiltä. Siksi on tärkeää luoda sisältö, joka erottuu ja herättää huomiota. Mielenkiintoisen ja eksklusiivisen sisällön luominen voi olla haastavaa, mutta se on välttämätöntä, jos haluat erottua kilpailusta.

Mielenkiintoista sisältöä voi olla monenlaista. Se voi olla:

  • hauskaa
  • informatiivista
  • ajankohtaista
  • jopa henkilökohtaista.

Tärkeintä on, että se herättää vastaanottajan kiinnostuksen ja tarjoaa hänelle jotain arvokasta. Jos myyt esimerkiksi kosmetiikkaa, voit lähettää asiakkaillesi meikki- tai ihonhoitovinkkejä. Jos taas myyt urheiluvälineitä, voit tarjota harjoitusvinkkejä tai kertoa uusista treeniohjelmista. Tärkeintä on, että sisältö on relevanttia vastaanottajan kiinnostuksenkohteisiin.

Ekslusiivinen sisältö houkuttelee

Sisällön eksklusiivisuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä, joka houkuttelee vastaanottajat avaamaan ja lukemaan viestisi. Kun lähetät viestejä, jotka ovat ainutlaatuisia ja tarjoavat jotain, mitä ei ole saatavilla muualta, vastaanottajasi ovat todennäköisemmin kiinnostuneita viestistäsi ja haluavat tietää lisää. Tämä voi olla erikoistarjous, alennuskoodi tai tieto tulevasta tapahtumasta tai julkaisusta. Kun tarjoat eksklusiivista sisältöä, se osoittaa, että välität asiakkaistasi ja haluat tarjota heille jotain ainutlaatuista. Samalla luot vahvan siteen asiakkaisiisi ja teet heistä tärkeitä kumppaneita yrityksellesi.

On tärkeää huomata, että sisällön ei tarvitse olla pelkästään taktinen mainos. Hyödyllisen sisällön tarjoaminen voi olla tehokkaampaa kuin pelkkä mainostaminen. Kun tarjoat vastaanottajille jotain, mikä hyödyttää heitä, he ovat todennäköisemmin kiinnostuneita kuulemaan sinusta myös tulevaisuudessa.

Muista brändisi mukainen viestintä. Hyvä ja omalaatuinen tonaliteetti ja tapa viestiä on helppo tapa erottautua. Joillekin yrityksille siitä on muodostunut jopa markkinoinnillinen kilpailuetu!

Vinkkejä parempaan sähköpostimarkkinointiin

Muista aloitus – hyvä otsikointi ja preview-teksti on tärkein houkutin avaamaan kirje. Tässä on mahdollisuus erottua postilaatikossa.

Panosta sisältöön – oivallinen, puhutteleva ja ekslusiivinen sisältö saa ihmisen avaamaan sähköpostisi yhä uudelleen ja uudelleen.

Pidä lupauksesi – markkinointilupa on lupa lähettää mainosviestintää. Sen luvan ansaitsemiseksi pitää tehdä työtä ja ylittää asiakkaan odotukset kerta toisensa jälkeen.

Tunti asiaa™

Varaa tunti asiantuntijamme kanssa ja pääset liikkeelle saman tien ilman muodollisuuksia. Palvelun hinta 135 € (sis. alv 24)
joona_jxl_tulokset